Natuurbijeenkomst 2019

Duurzaamheidscentrum De Papaver in de Delftse Hout ontving op 16 maart de cursusgroep. Na een warm welkom door Johan van Reenen, vertelde Arthur Hilgersom over de verzelfstandiging en ontwikkeling van het Natuur- en milieueducatiecentrum naar een Duurzaamheidscentrum.

Stadsecoloog Diny Tubbing ging in op de complexe relatie tussen natuur en mens in de loop der tijden. Aan bod kwamen veranderingen in het landschap, de jacht, voedsel voor de stad en de diverse markten voor de handel in vis, vogels en vee.

Voor een opdracht gingen groepjes het Heempark in om een bomenpaspoort te maken: na het uitkiezen van een boom werd deze o.a. beschreven, gemeten en getekend. Dit was ook een mooie gelegenheid voor een nadere kennismaking met elkaar.

Na de pauze belichtte Arthur Delftse natuurinitiatieven: de paddentrek, boeren voor de natuur, voorzieningen zoals vleermuiskasten en bijenhotels en Tiny Forests (pitch). Diny Tubbing vervolgde deel 2 van haar verhaal met natuur in de stad en te verwachten ontwikkelingen. Als afsluiting een evaluatie en uitwisseling van idee├źn plus enkele pitches van deelnemers.

Afval     Energie   -   Geschiedenis  -   Gezondheid   -   Natuur  - Netwerken Ondernemen  -  Stad Delft   -   Vervoer