Kwartaalbijeenkomsten zijn bedoeld als ontmoetingspunt tussen de Delftologen van vorig jaar en de aspirant Delftologen van dit jaar. Zo bouwen we aan de Delftologen-community die het duurzame verschil kan maken voor Delft. We doen dit door interessante plekken in Delft te bezoeken, die passen in de filosofie van Delftologie.

Kwartaalbijeenkomst Delftologie 'Een ander kijk op Delft' - 29 juni 2019

'Een andere kijk op Delft' is een rondwandeling door het zuidoostelijke, minder bekende deel van de binnenstad onder leiding van Delftoloog Jan Tromp. Centraal staan onbekende aspecten van de stad: bouwhistorie, bouwstijlen, de loop van straten en grachten, muurankers, gevels op vlucht, osendrop, steegjes en nog veel meer.

  • Startpunt op de Gasthuislaan voor het ABN/AMRO-kantoor (tegenover het terrein van de voormalige V&D), verzamelen om 13:00 uur.
  • Er is plaats voor 15 personen, dus meld je snel aan via [email protected]
  • De wandelroute duurt zo tot 14.15/14.30 uur. Aansluitend strijken we neer op een van de terrassen op de Beestenmarkt of in de Waag. Hier kunnen we wat drinken, napraten en nader met elkaar kennismaken en uitwisselen met welke ideeën of projecten voor een duurzamer Delft ieder van ons als Delftoloog aan slag is of wil gaan. Dat zou een leuke afsluiting zijn.
  • We vragen een bijdrage van € 5,00 (contant te voldoen bij aanvang) voor deelname inclusief consumptie. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kwartaalbijeenkomst Delftologie bij Gereedschapsmuseum Mensert vond plaats op 30 maart 2019

Locatie: Gereedschapsmuseum Mensert, Drie Akerstraat 9, 2611 JR te Delft. Hier herleeft de geschiedenis van het bouw-ambacht.

  • Plaats voor 20 – 25 personen, dus meld je snel aan via [email protected] Vanaf 13.00 uur is het museum open. Ontvangst met koffie/thee en aansluitend een rondleiding van circa twee uur. Na afloop praten we na onder het genot van een frisdrankje.
  • Het museum is van oorsprong een particulier initiatief. Deelname inclusief versnapering bedraagt € 6 (contant te voldoen).

Bomenpaspoort downloaden

Op de Natuurbijeenkomst van 16 maart 2019 maakten aspirant Delftologen een bomenpaspoort. Ga je op stap in de natuur, download hier de pdf en kies een mooie boom uit waarvoor je zelf of samen met je (klein)kinderen een bijzonder paspoort maakt. Veel opmerkzaamheid en plezier gewenst! Heb je een mooi bomenpaspoort gemaakt dat je wilt delen, laat het ons weten.